Kontrola pulpitów na lekcjach zdalnych.

• Autor wątku Autor wątku servand
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

servand

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Chcę uzyskać odpowiedź na jedno krótkie pytanie. Czy nauczyciele na lekcjach zdalnych mają prawo do ciągłego monitorowania naszych pulpitów i tego co robimy na komputerach? Bardzo proszę o odpowiedź. Będę wdzięczny. Pozdrawiam

Tak. W trakcie zajęć zdalnych masz się zajmować nauka, tak samo jak w szkole nauczyciel w trakcie zajęć może kontrolować, czy w międzyczasie nie grasz na telefonie, czy innych rzeczy.

Przepraszam, nie sprecyzowałem. Chodzi mi o to, że nauczyciel wymaga od wszystkich pobrania programu zewnętrznego, który pozwala na monitorowanie wszystkich pulpitów na raz.

Czyja wlasnoscia jest komputer i zainstalowany system operacyjny?

Ostatnia edycja:
Lovor napisał:
Tak. W trakcie zajęć zdalnych masz się zajmować nauka, tak samo jak w szkole nauczyciel w trakcie zajęć może kontrolować, czy w międzyczasie nie grasz na telefonie, czy innych rzeczy.

Jesli komputer należy do ucznia, lub rodziców to na jakiej podstawie pulpit ma być udostępniany nauczycielowi? Tam mogą być prywatne dane. Jeśli sprzęt udostępniony przez szkołę to co innego

Lovor napisał:
Bzdura. Udowodnij.
Jeżeli komputer jest prywatną własnością rodziców ucznia (lub samego ucznia) to żaden nauczyciel nie ma nic do żadnego pulpitu.

Powrót