Kontrola z Urzędu Pracy

• Autor wątku Autor wątku crovver
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

crovver

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Dostaliśmy dofinansowanie na szkolenia dofinansowane z Urzędu Pracy. Podpisaliśmy umowę o zrobienie szkoleń w pewnej firmie szkoleniowej. Moje pytanie jest czy Urząd może zrobić nam kontrolę bez zapowiedzi czy musi nas wcześniej poinformować? Szkolenie jest w terenie i w miejscach zmiennych, czy jeśli nas nie znajdzie w lesie to czy może odebrać dofinansowanie?

Dzięki bardzo za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Crovver

"My" to kto? Firma czy bezrobotni? Jakie to szkolenie? Kto i gdzie je przeprowadza?

Ostatnia edycja:
My tzn firma. Wysłaliśmy pracowników na szkolenie, a dofinansowanie z funduszu szkoleniowego, które daje Urząd Pracy. Pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę.

Urząd Pracy zawsze ma prawo sprawdzić jak wykorzystywane są udzielone przez niego środki publiczne.
Nie bardzo rozumiem Pana obawy... Jeśli szkolenie faktycznie się odbywa zgodnie z zasadami określonymi we wniosku złożonym do PUP (w terenie i są różne miejsca szkoleń), to nie ma się czego obawiać.

Dzięki bardzo za pomoc. Interesuje mnie po prostu czy Urząd musi nas poinformować o kontroli, bo jeśli danego dnia ekipa nie pojedzie na szkolenie tylko do pracy, bo coś wypadnie to czy mogą być z tego tytułu konsekwencje. Gdzieś wyczytałem, żeby przeprowadzić kontrolę to należy wcześniej o tym powiadomić. Niby to nie ma dużego znaczenia, ale na przyszłość warto wiedzieć. :)

Powrót