Konwencja Haska

• Autor wątku Autor wątku testella
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

testella

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich. Mam powazny problem z moim bylym mężem z ktorym jestem 4 lata po rozwodzie. Mamy 8 letnią córkę. Mó były mąz ma ograniczone prawa do dziecka w zakresie wspoldecydowania o istotnych sprawach dziecka. Jakiś czas temu poznalam męzczyznę z UK i postanowilam przeniesc się do niego wraz z corką. Przed wyjazdem zasięgnelismy porady prawnej i prawnik polecila nam abysmy napisali adres do mojego bylego męż a pod którym będziemy mieszkac.wkrótce dostałam powiadomienie o wszczęciu wobec mnie postępowania w sprawie zwrotu dziecka do Polski z tytulu Konwencji Haskiej. Wczoraj zapadł wyrok w Royal Court of Justice że mam wracac z dzieckiem do Polski. Chce zalozyć byłemu meżowi sprawe w Polsce o mozliwość wyjazdu z dzieckiem na stałe do UK ale wiem ze on nie odpuści. Nie mam do czego wracać w Polsce ale musze bo taka jest decyzja sądu. Mój obevcny partner zaproponowal żebysmy wzieli ślub bo ma brytyjsko-polskie obywatelstwo. Prosze napiszcie czy to cos zmieni? Jakie mam szanse w Polsce na powodzenie sprawy? Postanowiłam że tak czy inaczej wróce do Uk co by się nie stało.

Powrót