T
tomi1618
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam,
Tworzę stronę internetową, a dokładnie serwis ogłoszeniowy. Spodobało mi się menu kategorii jednego z konkurencyjnego serwisu. Czy jeżeli skopiuje kategorie konkurencji to złamię prawo? Jeżeli tak, to wystarczy coś zmienić, żeby już było legalne?
Wiem, że istnieje ustawa:
Kategorie konkurencji, można powiedzieć że są inne niż u wszystkich, ponieważ są bardziej wyszczególnione. Czy jest już to "twórczość o indywidualnym charakterze" ??
Proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam
Tworzę stronę internetową, a dokładnie serwis ogłoszeniowy. Spodobało mi się menu kategorii jednego z konkurencyjnego serwisu. Czy jeżeli skopiuje kategorie konkurencji to złamię prawo? Jeżeli tak, to wystarczy coś zmienić, żeby już było legalne?
Wiem, że istnieje ustawa:
Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 1, ust. 1. Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór).
Kategorie konkurencji, można powiedzieć że są inne niż u wszystkich, ponieważ są bardziej wyszczególnione. Czy jest już to "twórczość o indywidualnym charakterze" ??
Proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: