Kopiowane filmiki ze strony.

• Autor wątku Autor wątku jatutylkopytam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jatutylkopytam

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam. Nie wiedziałem czy dać ten temat tutaj czy w nowych technologiach ale mam nadzieję, że dobrze. Prowadzę stronę rozrywkową: śmieszne filmiki, gry online, skecze itp. Ostatnio trafiłem na stronę o takim samym charakterze i zauważyłem, że wszystkie linki (filmy, gry) są skopiowane z mojej strony. Nie jestem taki wściekły, żeby się z kimś sądzić, ale pytam z własnej ciekawości. Czy tak można? To jest zgodne z prawem? Tzn większość serwisów chyba na tym się opiera, że kopiuje filmiki z innych stron, bo w końcu gdzieś się te filmy muszą najpierw pojawić. Ja też kopiowałem z innych portali no ale żeby tak wszystko z rzędu.. ;] Rozchodzi o tytuł i miniaturkę (linki są z youtube, wrzuta, itd) - to akurat przeważnie jest takie samo na setkach stron tego typu ale ja trafiłem praktycznie można powiedzieć na kopię mojej strony.. Można tak po prostu zerżnąć od kogoś? Dzięki za odpowiedzi.

moge prosic o linki obu stron na pw ?
siedze od dawna w sferze technologii informatycznych i mam juz kilka takich spraw na koncie , wiec pozwolilo by mi to powiedziec wiecej. oczywiscie potem post edytuje ;)

nie wiem czy jest link potrzebny. Chyba aż tak trudno nie jest to sobie wyobrazić :) Mam nadzieję, że mimo to się wypowiesz.jest tyle samo kategorii, tylko mają pozmieniane nazwy i w innej kolejności

Ostatnia edycja:
to ze jest tyle samo kategorie , nic nie znaczy ;)
chcialbym raczej zerknac od strony czysto techcznej , i graficznej.
bo faktem jest ze uzywanie nie swoich grafik bez pozwolenia autora , jest surowo karalne.
wiec jednak prosze.. wyslij

a o to Ci chodzi.. Ale tego nie miałem na myśli, strona ma całkowicie inną grafikę niż moja, jest na innym skrypcie i w ogóle :) Chodzi mi tylko o te filmy i kategorie.. Przecież jakby mi ktoś layouta skopiował to bym się wściekł;p

Powrót