K
komornikzmc
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam zauważyłem właśnie że na pewnej stronie są skopiowane informację z mojej strony. Jakimy paragrafami zastarszyć właściciela portalu aby zaprzestał tych czyności? 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie czy osoba ta popełniła czym zabroniony. Czasami można skopiować informacje z jakiejś strony i wstawić ją na swoją a to wszystko w zgodzie z obowiązującym prawem. Czym były dokładnie te informacje? Czego dotyczyły?komornikzmc napisał:Jakimy paragrafami zastarszyć właściciela portalu aby zaprzestał tych czyności?![]()
nie jest jakoś bardzo twórcze i trudno doszukiwać się w tym indywidualnego charakteru (art. 1. Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór).). Osobiście jednakże podziwiam Twoją ambicję komornikzmc i chęć stworzenie czegoś pożytecznego oraz ubolewam nad poczynaniami osoby kopiującej te informacje (w sumie często jeśli kopiuje się proste informacje prasowe to chodzi tutaj raczej o coś w tym stylu: "Dzisiaj rano na ulicy Marszałkowskiej w Warszawie wybuchł samochód osobowy marki Opel. Nie ma ofiar w ludziach." a nie o jakieś większe zbiory informacji - wg mnie kopiujący mógłby podać chociażby źródło...).Wólka Husińska
Gra zespół Hayer & Niecik