Korzystanie z toalety podczas wizyt u dziecka

• Autor wątku Autor wątku DzejDii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DzejDii

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam! Być może będzie to conajmniej dziwne pytanie, ale moja była partnera wyprowadziła się do nowego partnera wraz z córka, nie wymieniając wszelkich złośliwości z jej strony, aby utrudnić mi możliwie kontakt z córka, obecnie jej nowy partner, który jest właścicielem mieszkania, zabronił mi korzystania z toalety… Czy ma do tego prawo? Według policji owszem, czy jedyna możliwość to złożenie sprawy do sądu rodzinnego o utrudnianie kontaktów?

DzejDii napisał:
Czy ma do tego prawo?
Prawo mu tego nie zabrania.
DzejDii napisał:
jedyna możliwość to złożenie sprawy do sądu rodzinnego o utrudnianie kontaktów?
Bardziej może o zmianę postanowienia o ustaleniu kontaków poprzez zmianę miejsca ich wykonywania z miejsca zamieszkania matki na inne miejsce (miejsce zamieszkania ojca, miejsce "neutralne" - np. sala zabaw w centrum handlowym, miejsce zamieszkania osoby zaufanej za jej zgodą).

Jest to utrudnianie kontaktów. Zgłoś to do sądu. Utrudnianie to nie tylko uniemożliwienie kontaktu wprost ale też wszelkie działania mające na celu przeszkadzanie w kontaktach, a zakaz korzystania z toalety jest takim działaniem. Rozważ wniosek o ustalenie wizyt w obecności kuratora, może obecność urzędnika zadziała otrzeźwiająco.

Rozumiem, że w takim wypadku również, może mnie nie wpuścić do pokoju córki, oraz przesiadywać cały czas w salonie odciągając małą od zabawy ze mną, oraz zabraniać mi wyjścia na spacer poprzez nieudostępnianie odzieży dla córki twierdząc, że spotkania mogą odbywać się wyłącznie w miejscu zamieszkania matki i przy jej obecności?

A co masz napisane w postanowieniu regulującym kwestie kontaktów z dzieckiem?

Powrót