Koszt uzyskania-pytanie.

• Autor wątku Autor wątku damal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam.

Moje pytanie dotyczy kosztu uzyskania dochodu pracownika.
-Czy należy go odliczyć w razie przebywania pracownika na zwolnieniu chorobowym-dodam,że trwało 6 m-cy.
-Czy przy wypłacie ekwiwalentu za niewykorzystany urlop,należy je odliczyć,czy nie.
Z góry dziękuję za odpowiedz. :lol:

Nie chcę być niegrzeczny, ale radziłbym samemu nic nie obliczać, tylko zwrócić się z tym do kogoś, kto zna się na tym. Trudno żeby na forum uczyć kogoś od podstaw. Na dodatek nie wiem czemu tak Pani/u jest wesoło?

Zadałam pytanie i proszę o odpowiedz tak lub nie.Nie potrzeba mi żadnych obliczeń!!!!!!!!
Będę wesoła wtedy,gdy otrzymam odpowiedz,ale widzę,że od Pana Janusza M. jej nie otrzymam.

Pozdrawiam.

Witam ponownie.

Dla zainteresowanych podaję odpowiedz na moje pytania,którą uzyskałam na stronie Podatki.pl

Jeżeli pracownik choruje przez 33 dni za które płaci pracodawca,miesięczny koszt uzyskania przychodu należy uwzględnić.Wynagrodzenie za czas choroby stanowi przychód ze stosunku pracy ,mimo iż pracownik faktycznie nie pracuje.
W drugim miesiącu i następnych,kiedy pobiera zasiłek z ZUS-u tych kosztów nie uwzględnia się.

W razie wypłaty ekwiwalentu za niewykorzystany urlop-koszt uzyskania należy uwzględnić.

Podsumowując-takiej odpowiedzi oczekiwałam na tym forum,ale niestety jej nie otrzymałam :(

Powrót