Koszty komornicze za 2005 rok

• Autor wątku Autor wątku vieri37
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vieri37

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Witam. Dostałem egzekucje kosztów komorniczych 190 zł. Sprawa z 2005 roku uregulowałem ją w 2008 w całości według komornika. Dzwoniłem do komornika i okazało się iż muszę to zapłacić. Komornik stwierdził iż nie dopatrzył sprawy ale jak stwierdził koszty nie ulegają przedawnieniu. pogrzebałem u "wukja google" i znalazłem że podobno to traci moc po 10 latach. 10 lat minęło 20-10-2015. Teraz pytanie. Czy komornik postąpił zgodnie czy jednak mogę coś z tym zrobić bo wraz z kosztami jak to twierdzi według procedur to wynosi wszystko 640 zł. Moim zdaniem sprawa przedawniona, mógł wcześniej mnie wezwać, zapłaciłbym bez problemu ale takie coś po tylu latach.

Koszty komornicze przedawniają*się po 10 latach.
Przy egzekucji kosztów nie pojawiają się kolejne koszty (bowiem można by zrobić oscylator), ani odsetki. Skoro było 190 zł kosztów - to i dziś jest 190 zł.

Niekoniecznie, każdy list ZPO to mniej więcej 5 zł, zapytania itd

No tak tyle że 2 komornik bo to dostałem od innego komornika, naliczył swoje, i pytanie czy ta sprawa nie jest przedawniona i czy muszę to płacić? Czy mogę to zaskarżyć jako przedawniona, jeżeli tak to jak? Informuje że od 2005 roku nie było ani jednego listu, komornik nie trzymał kontaktu w tej sprawie. Dług uregulowany w 2008 roku który był opatrzony nową sprawą innym numerem KM.

Ostatnia edycja:
Powrót