koszty komornicze!!!

• Autor wątku Autor wątku bl1tz1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bl1tz1

Użytkownik
Odpowiedzi
64
witam! czy ktos mi moze powiedziec dlaczego komrnik od kwoty 400zl pobral sobie koszty w kwocie 206 zl???? skoro ma byc 15% od kwoty!!!

art 49 uoksie
[cytat:1pzmpnbm]Art. 49. 1. Cała opłata stosunkowa wynosi 15 % wartości egzekwowanego świadczenia, jednak nie może być niższa niż 1/10 i wyższa niż trzydziestokrotna wysokość przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego. [/cytat:1pzmpnbm]

a skoro ja nie pracuje!!! jestem zarejestrowana w UP dochod mam 64 zl rodzinnego!! i jeszcze jedno!! jesli place miesiecznie po 20zl bo naprawde nie mam teraz to czy moga mi zwrocic te pieniadze??? bo tak mi powiedzieli tz jeden pan!! powiedzial rowniez ze jak sama kwote 300zl splace wierzycielowi bezposredno a podal tylko adres domowy a nie nr konta to ze potwierdzenia przekazow z poczty nie sa wiarygodne dla komornika!! moim zdaniem to juz przegiecie!

i jeszcze jedno! czy bez wczesniejszego uprzedzenia mnie na pismie komornik moze sam np znajsc moje konto w banku? zaznacze ze dlug nie jest moj tylko meza!! jak bylam sama osobiscie u komornika i chcialam spalacic calosc to powiedzieli mi ze nie moga mi udzielic takiej informacji jaka kwota i komu!! a teraz mi do domu przyszli!! kiedy od tygodnia maz jest dopiero zameldowany pod wspolnym adresem!!

[cytat="bl1tz1"]i jeszcze jedno! czy bez wczesniejszego uprzedzenia mnie na pismie komornik moze sam np znajsc moje konto w banku? zaznacze ze dlug nie jest moj tylko meza!! jak bylam sama osobiscie u komornika i chcialam spalacic calosc to powiedzieli mi ze nie moga mi udzielic takiej informacji jaka kwota i komu!! a teraz mi do domu przyszli!! kiedy od tygodnia maz jest dopiero zameldowany pod wspolnym adresem!![/cytat]

skoro "dług jest na męża" to rozumiem, że egzekucja również prowadzona jest przeciwko mężowi, więc o swoje konto może być Pani spokojna, chyba że jest to konto wspólne z mężem. A co do tego czy komornik może poszukiwać kont dłużnika - oczywiście.

Powrót