Koszty przewozu karetką w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku mareeka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mareeka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

bardzo proszę o pomoc w jednej kwestii.

Mianowicie, mój mąż pracował przez rok w Niemczech na kontrakcie, zatrudniony przez Polską firmę. Pewnego dnia zrobiło mu się w pracy słabo ale nie stracił przytomności. Majster czy kierownik zabrali go do punktu medycznego na terenie pracy. Pan z punktu medycznego, mimo, że mój mąż stwierdził, że chce po prostu jechać na kwatere i tam dojdzie do siebie, wezwał karetkę.

W szpitalu po rutynowej kontroli został wypuszczony.

A po kilku miesiącach przyszedł do Polski rachunek opiewający na kwotę 400 euro.

Mąż jest ubezpieczony w PZU życie, ale ubezpieczyciel krótko mówiąc wypiął się na nas w tej sprawie, mimo, że ubezpieczenie gruppowe jest także przewidziane na Niemcy.

Chciałabym się odwołać od decyzji niemieckiej w sprawie zapłaty. Jednak nie mam pojęcia jak.:(

Proszę o pomoc.

Chciałabym się odwołać od decyzji niemieckiej w sprawie zapłaty. Jednak nie mam pojęcia jak.
Witam
Pomoc została udzielona należy się zapłata rachunek otrzymałaś.
Powinnaś przedstawić rachunek w firmie w której mąż był ubezpieczony oni powinni pokryć koszty leczenia.
Ubezpieczenia w Niemczech | ubezpieczenia w Niemczech

obowiazkowe ubezpieczenie w niemczech - Poradnik - Forum dyskusyjne dla Polaków w Niemczech po polsku - MyPolacy.de

Ubezpieczenie zdrowotne w Niemczech

Powrót