N
niezapominajka118
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 94
Mam taki problem. Chce wytoczyc sprawe gminie w ktorej mieszkam. Gmina nie kontroluje wykonywania przepisow Regulaminu Utrzymania Czystosci i Porzadku. Jakie beda koszty sądowe? Jesli wystapie o odszkodowanie od Gminy np. w kwocie 100.000 zl to musze poniesc koszty sadowe w wysokosci 5 %, czy tak? A jesli zrezygnuje w ogóle z odszkodowania i wystapię o nakazanie Gminie przez Sąd wyznaczenie pracownika do kontroli przepisów ww. regulaminu, to jakie wtedy bede musiała ponieść koszty?
Nie bede mogla sie ubiegac o zwolnienie z kosztów bo mi nie dadza bo mam dobra sytuacje materialna.
Czy jest jakaś mozliwość by zapłacic w takiej sprawie np. 300 czy 500 zl kosztów sadowych a nie jakies kwoty rzedu kilku tysiecy? Zawsze sprawe moge przegrac i nie chce stracic pieniedzy.
Nie bede mogla sie ubiegac o zwolnienie z kosztów bo mi nie dadza bo mam dobra sytuacje materialna.
Czy jest jakaś mozliwość by zapłacic w takiej sprawie np. 300 czy 500 zl kosztów sadowych a nie jakies kwoty rzedu kilku tysiecy? Zawsze sprawe moge przegrac i nie chce stracic pieniedzy.