Kradziez i postepowanie

• Autor wątku Autor wątku damiandamian1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damiandamian1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
jakiś czas temu niestety stało się, ale ukradłem ze sklepu HM (W niemczech) rzeczy o wartosci 30 euro. Złapano mnie i po miesiącu przyszło zawiadomienie o karze w wysokosci 65 euro do zaplacenia i wypenieniu papierow po czym trzeba je odesłać. I moje pytanie brzmi: Czy po zapłaceniu kary pienieznej bede mial spokoj (jest napisane iz jest to POSTEPOWANIE WYPRZEDZAJACE Z ORZECZENIEM NAWIAZKI W PRZYPADKU KRADZIEZY SKLEPOWEJ) oraz czy jezeli zaznacze "wnosze o przeprowadzenie wyprzedzajacego postepowania z orzeczeniem nawiazki" to bedzie dobry wybór? Chciałbym sie dowiedziec po ludzku co to postepowanie uproszczone ? czy musze isc na rozprawe czy rozprawa sie odbedzie i czy w ogole dojdzie do rozprawy ? Prosze o pomoc.
Zalezy mi zeby nie ciaglo sie to za mna tylko jak najszybciej zalatwic.

Dodam iz jest to nauczka na cale zycie i nigdy wiecej sie nie powtórzy.

Przede wszystkim dobrze byłoby, jeślibyś napisał od kogo otrzymałeś to pismo (???). Od policji (Polizei), prokuratury (Staatsanwaltschaft) lub Sądu Amtsgericht)? Najlepiej, jeśli wymażesz Twoje dane i podłączysz kopię tego pisma jako załącznik, ponieważ obawiam się, że ktoś źle to przetłumaczył.

Niestety, tych załączników nie potrafię otworzyć. Czy mógłbyś podłączyć je w formacie PDF?

Powrót