Kradzież konta internetowego do gry o dużej wartości

• Autor wątku Autor wątku vicevic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vicevic

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,
Kupiłem 11 lat temu konto na platformę pc na którym było "x" gier. Konto zostało kupione za kilkaset złotych. Sprzedawca był właścicielem konta. Napisał, że jestem teraz właścicielem. Czyli przekazał mi prawa do tego konta. Zmienił na koncie dane na moje e-mail i telefon. Miał do konta także wysłać klucze od gier. Nie zrobił tego. Po paru latach "sprzedawca" w pomocy - chacie do odzyskiwania tej platformy odzyskał konto. Zrestartował hasło. Wartość konta opiewała na ponad 20 tysięcy.
Nie chcę zwrotu pieniędzy za zakup. Jestem właścicielem konta od kilku lat. W świetle prawa przekazano mi prawa do tego konta. Co w tej sytuacji mogę zrobić? Czy mogę założyć "sprzedawcy" sprawę cywilną o zwrot 20 tysięcy złotych za wartość gier, które były na koncie i które straciłem czy tylko mogę ubiegać się o zwrot 1 tysiąca złotych - cena za którą kupiłem konto? Chciałbym się ubiegać o zwrot za wartość gier, które utraciłem, osoba ta przecież doprowadziła mnie do straty - straciłem gry, które są wycenione na 20 tysięcy złotych. Czy mogę się ubiegać o odszkodowanie, doprowadzenia mnie do straty na 20 tysięcy? Proszę o pomoc.

Ostatnia edycja:
Zacznij od zapoznania się z regulaminem usługi.
Obawiam się, że sprzedawca nie był właścicielem i nie mógł własności przenieść na Ciebie.

Powrót