Kradzież konta

• Autor wątku Autor wątku michalsz333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michalsz333

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, nie wiem czy w dobrym dziale piszę ale jeżeli nie to proszę o wyrozumiałość ;)
Otóż mam 17 Lat i konto na sklepie Steam na który miałem 120 przedmiotów o łącznej wartości ok 1250 zł pewnego razu ukradli mi to konto razem z przedmiotami kontaktowałem się z Supportem właśnie tego sklepu i oni oddali mi to konto razem z przedmiotami ale na tym koncie jest blokada za oszustwa którą dostał złodziej podczas korzystania z mojego konta i z przedmiotami nie mogę nic zrobić ani korzystać z konta nie mogę :/ Dodam że złodziej był z Tunezji ponieważ od pracownika tego Sklepu Steam dostałem wiadomość na Maila z IP oraz lokalizacją.
Moje pytanie mogę coś w tej sprawie działać ponieważ kiedy byłem na komisariacie u mnie w mieście policja odpowiedziała coś takiego że to są wirtualne przedmioty i nic z tym nie mogą zrobić, dodam że byłem DDOSOWANY przez ok 2 dni właśnie przez te przedmioty ponieważ nie chciałem ich oddać dobrowolnie ale myślałem że koleś odpuści ale jednak ukradł te przedmioty. Jak zadałem policjantowi pytanie co to DDOS to nie wiedział co to jest więc nie dziwie się że odesłali mnie z kwitkiem.
I jeszcze tak sobie myślę że jak by ktoś miał 100.000$ na koncie bo sobie je tam po prostu wpłacił to też policja by mnie olała???
Proszę o pomoc może po porostu muszę zgłosić się gdzieś indziej na Policję np: Kraków ponieważ tam mam najbliżej.

To czas najwyższy dorosnąć i zrozumieć, że polska policja mimo najszczerszych chęci nic nie może zrobić anonimowemu złodziejowi z Tunezji.

Wiem że to jest trudne i rozumiem wszystko ale czytałem że odbyła się już taka sprawa w sądzie i znaleźli złodzieja oddawał przedmiot i jeszcze płacił kare :/ I jeszcze nie chodzi mi tylko o te przedmioty ale o Policje która nawet nie okazywała tego że chce mi pomóc :/

Myślę, że powinieneś się zgłosić do detektywa Rutkowskiego.
Wykonuje akcje także za granicą.

Napisz wyjaśnienia do supportu. Mają wszystkie ip połączone z obecnymi działaniami, i czasem nałożenia blokady na rynek steam. Blokady te dostaje się za próbę oszustwa w handlu, i zapewniam Cię, że dość skrupulatnie działają w tej kwestii. Chodzi mi o to, że twoje działania już wcześniej musiały być podejrzane. Jeżeli jednak uważasz inaczej, napisz, że kara została nałożona podczas czasu, w którym profil był w rękach złodzieja.

@Sadboy
Pisałem to nie jest blokada przez wymianę itp tylko przez granie na cheatach tzw: WH, Aim.
Dziwne support mi sam napisał że ktoś mi ukradł konto itp, ale jak napisałem im że koleś dostał bana na moim koncie za cheaty (oszukiwanie w grze) to powiedzieli że nie mogą udowodnić tego że to nie ja cheatowałem jak koleś dostał vaca 3 dni po kradzieży konta a w tedy nie miałem do niego dostępu :/ dodam że to był overwatch.

Jaki z tego wniosek?

Jak lecą w kule - odpuść sobie dalszą współpracę z w/w serwisem.

michalsz333 napisał:
Proszę o pomoc może po porostu muszę zgłosić się gdzieś indziej na Policję np: Kraków ponieważ tam mam najbliżej.
zgłoś w Zakopanem - stamtąd mają jeszcze bliżej

"Blokady z Counter-Strike: Global Offensive nie podlegają negocjacji. Jeżeli blokada została przyznana niesłusznie, zostanie ona automatycznie wycofana przez serwery Valve. Support Steam nie ma możliwości ingerowania w blokady nałożone na mecze turniejowe.
Support Steam nie może unieważnić blokady / bana z meczy turniejowych, niezależnie od okoliczności w jakich została nałożona na konto."
Trzeba się już z tym pogodzić.

Powrót