Kradzież listu ze skrzynki pocztowej

• Autor wątku Autor wątku marinoo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marinoo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry.
Proszę poradzić mi, jak mogę domagać się ukarania szwagierki, która nie przekazała mi listu. List był w skrzynce zaadresowany do mnie. Nie mam żadnych dowodów jego nadania, gdyż był to list zwykły a nie polecony, a listonosz ma taką ilość przesyłek że nie pamięta dostarczenia listu do mnie.

A jesteś pewien, ze to szwagierka? A nie zagubienie na poczcie?

Jestem pewien. W tym momencie tylko ona miała klucz do skrzynki.

Ale czy list był tam wcześniej? (Nigdy na poczcie nic Ci nie zgineło?)

Poza tym - euroskrzynki? Z nich każdy może wyciągnąć list, przy odrobinie wysiłku :(

Ok. napisze jak było. o godz 13stej wracałem ze spaceru z dzieckiem. Sprawdziłem skrzynkę i był tam list do mnie. Nie sposób go było wyciągnąć bo bym to zrobił. Chwile po mnie wróciła do domu szwagierka. Pokręciła się chwilke po domu potem wyszła. Ja z dzieckiem wyszedłem na drugi spacer, odruchowo zajrzałem ponownie do skrzynki i listu już tam nie było. Także to nie poczta, nawet listonosz włożył list tak żeby nie można było wyciągnąć go przez euro szparę. Więc jeśli pisze że jestem pewien to tak jest;)

To pogadaj ze szwagierką...

Bo bez dowodów nic nie zrobisz.

a jak masz takie kłopoty, to zawsze możesz założyć sobie skrytkę pocztową.

czyli tak naprawdę nie masz pewności że to szwagierka wyjęła,
tak samo jak nie masz pewności ze list trafił do twojej skrzynki :(
a właściwie obawiam się że chciałabyś mieć , i jeśli masz na nią złość to wykombinuj coś innego ,
jeśli to był zwykły list nic nie możesz zrobić
poczta za to nie odpowiada,a tym bardziej twoja szwagierka.
do mojej skrzynki tylko ja posiadam kluczyk a tylko z tego roku nie dotarły dwa listy i pocztówka ,
ale za to byłam w posiadaniu kilki przesyłek do sąsiadów no cóż tylko list polecony potrafi dotrzeć do adresata z tym że nie koniecznie .

Powrót