Kradzież pieniędzy z konta

• Autor wątku Autor wątku MAMAMEJA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MAMAMEJA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Dzisiejszego dnia moja mama otrzymała telefon z banku o dokonaniu płatności w EUR. Po sprawdzeniu wyciągu bankowego zauważyłem że jest to już 5 płatność 14.06.2018, 14.07.2018, 18.08.2018, 19.09.2018 + dzisiejsza 16.10.2018. Płatność jest odciągana z karty płatniczej. Adresatem jest serwis muschrg.com. W internecie udało mi się znaleźć o nich jedynie tyle że istnieją od 5 miesięcy i adres zarejestrowania Cypr. Na stronie internetowej odnalazlem informacje ze pobierana opłata 49.99 EUR moze być opłata za pozakupową subskrypcję jednej z ich stron partnerskich. Zalecają podanie adresu email który został podany w trakcie rejestracji aby zrezygnować z subskrypcji. Nie wiem jak mam się zachować czy rzeczywiście jest to uczciwa firma czy może jacyś oszuści.

Dodam że przejrzałem wszystkie elektroniczne skrzynki pocztowe w poszukiwaniu jakiegoś śladu odpowiadającego płatnym subskrypcją jednak na tą chwilę nic nie odnalazłem.

Ostatnia edycja:
Zablokuj kartę, wyrób nową.
Są firmy które za drobny pieniądz potrafią anulować taką subskrypcję bo sam możesz nie dać rady - poszukaj w Internecie.
Złóż reklamację w banku. Jeżeli karta kredytowa to skorzystaj z opcji ChargeBack.
Możesz złożyć doniesienie na policję.

By HUAWEI 😎

Powrót