Kradzież pieniędzy z sejfu

• Autor wątku Autor wątku maciej341
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maciej341

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, moja sprawa dotyczy się mojej mamy. Sytuacja wygląda tak moja mama od 7 lat mieszkała w swoim mieszkaniu z partnerem. Po 7 latach odkryła że ma romans z inną kobietą. Dzień przed odkryciem postanowił, ze się spakuje i wyprowadzi zabierając swoje rzeczy jak i niektóre prezenty, które podarował mojej mamie(pierścionki, itp.). Po dwóch dniach od tej sytuacji mama postanowiła zajrzeć do sejfu w którym nic się nie znajdowało( było tam około 40 tysięcy). Problem w tym, że moja mama te pieniądze odkładała z pracy w niemczech. Pracowała tam dobrym 10 lat temu i nie ma żadnych potwierdzeń względem wypłat. Stąd mój wpis. Czy coś w tej sytuacji można zrobić? Mija 2 tygodnie od tej sytuacji i wyszło wiele rzeczy na światło dzienne w tym to, że komputer/telefon o łącznej wartości 10 tysięcy, które zakupił partner pod pretekstem wzięcia ich na raty były jednak kupione za gotówkę której napewno nie posiadał. Wydzwaniał do znajomych i pytał co mu grozi za kradzież i czy musi się być. Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za odpowiedzi!

Złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Do prokuratury właściwej względem miejsca popełnionego przestępstwa. Art 278 kk

Powrót