Kradzież psa

• Autor wątku Autor wątku kvl86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kvl86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Długo się zastanawiałem w której części forum o tym napisać, szczególnie, że przeglądam to forum od wielu lat, i wiem, że pytający czasem jest delikatnie mówiąc "mieszany z błotem". Padło na hydepark, bo chyba nie do końca oczekuję porady prawnej. 4 prawników obecnie pracuje nad sprawą przeciw fundacji SOS Bokserom z Warszawy. Nie wiem na jakim są etapie ale życzę im jak najlepiej. Z drugiej strony stoi Pani Mecenas Topczewska, ponoć gwiazda prawniczej sceny, specjalizacja: zniesławienie.

Jeżeli macie wolną minutę, przeczytajcie chronologię historii na sosbokserom.blogspot.com, jest tam mnóstwo linków do wydarzenia na FB, petycji, oraz streszczenia innych historii związanych z podejrzanymi działaniami tej fundacji. Kilka kolejnych historii czeka na autoryzację (tzn. aż ludzie zobaczą, że jest nas wystarczająco dużo, żeby się nie bać Pani Prezes Fundacji). Jest tam też skan decyzji wójta, jak się okazuje bez żadnej mocy prawnej. Ta szemrana działalność ciągnie się od lat ale taki rozgłos dopiero teraz zdobyła...

Ps: zanim ktoś zajrzy na ich www i powie "przecież uratowali 2000 psów", nie jest to prawda, części z nich na oczy nie widzieli, co najwyżej pieniądze zbierali pokazując ich zdjęcia :]

to może dołożę jakieś pytanie, jak skutecznie wpłynąć na prokuraturę, żeby wydała nakaz przeszukania? Bo nagroda 10k za odnalezienie psa niezbyt skutkuje...

Powrót