J
jan.kas
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Zakupiłem telefon u firmy polskiej pośrednika ( plebis,pl.) zapłaciłem firmie 1047. zł .Telefon przyszedł z Chin ale na poczcie w Polsce został skradziony.Na poczcie przy odbiorze (pustego opakowania i pudełka po telefonie ) został spisany protokół kradzieży. Całośc dokumentów protokóły zdjęcia, faktura od dostawcy z Chin została wraz z reklamacją wysłana do poczty online.
Przesyłka została nadana jako polecona
Otrzymałeł informację od poczty..
(Zgodnie z art.23 ustęp 9 Światowej Konwencji Pocztowej , prawo do wniesienia reklamacji wraz z roszczeniami odszkodowawczymi za zaginiecie ograbienie lub ubytek zawartości przesyłki przysługuje jej nadawcy .Adresat ma prawo do odszkodowania tylko wówczas gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz praw na piśmie . I wskazane jest złożenie reklamacji przez nadawcę w kraju jej nadania )........Nie wiem czy jest to realne i wykonalne ..Pozdrawiam
Przesyłka została nadana jako polecona
Otrzymałeł informację od poczty..
(Zgodnie z art.23 ustęp 9 Światowej Konwencji Pocztowej , prawo do wniesienia reklamacji wraz z roszczeniami odszkodowawczymi za zaginiecie ograbienie lub ubytek zawartości przesyłki przysługuje jej nadawcy .Adresat ma prawo do odszkodowania tylko wówczas gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz praw na piśmie . I wskazane jest złożenie reklamacji przez nadawcę w kraju jej nadania )........Nie wiem czy jest to realne i wykonalne ..Pozdrawiam