K
Kamil141000
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam otóż ostatnio sprzedawałem różne przedmioty z gry wystawiając na różnych grupach z gry na Facebook dane przedmiotów. Kilka dni później napisała do mnie osoba w sprawie wszystkich przedmiotów. Telefonicznie dogadaliśmy się jak to zrobimy i miałem mu pokazać wszystkie przedmioty w grze aby potwierdzić że takowe mam. Wszystko przebiegało dobrze. Kiedy ustaliliśmy cenę wartą tych przedmiotów obgadaliśmy sprawę przelewu oraz jak będzie przebiegała transakcja . Podobno gracz z którym handlowałem pieniądze wysyłał przelewem ekspresowym i miał dojść do 15min a w razie jakiejś awarii do max godziny. Od razu gdy przelew został zrobiony ( Tak twierdził gracz ) Przedmioty zostały przeniesione do niego. Gracz oferował bezpieczność zakupu z racji ludzi którzy go polecają i pomyślnie z nimi handlował. Minęły 24h od handlu z graczem. Pieniędzy nadal nie dostałem a gracz na swoim koncie Facebook zablokował bądź usunął mnie oraz całe konto. Otóż nasuwa mi się pytanie czy taka kradzież może zostać zgłoszona na policje? I co dokładnie musiałbym podać by takowe zgłoszenie został pozytywnie rozpatrywane. Proszę o poważne podejście do tego tematu. Dziękuję