Kradzież z włamaniem - jaka kara?

• Autor wątku Autor wątku bobek22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bobek22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam wszystkich mianowicie mam takie pytanie, kiedyś byłem karany za kradzieże lecz nie dostałem żadnego wyroku tylko jakieś tam grzywny w wysokości 1500zł. Za tydzień mam znów sprawę o kradzieże z włamaniem co sąd teraz może mi dać za kare ( zawiasy lecz jeszcze ich nie miałem lub pójdę siedzieć) proszę o szybka odpowiedz! Pozdrawiam.

Nikt an tym forum nie powie Ci co dostaniesz w sądzie.

Sąd zapewne przy wydawaniu wyroku wezmie pod uwagę twoje wcześniejsze występki.

Mozesz dostac wyrok w zawieszeniu, grzywne, godziny spoleczne, lub kare bezwzglednego pozbawienia wolnosci. Tego nie wie nikt.

Przestępstwo kradzieży z włamaniem jest zagrożone karą pozbawienia wolności od 1 do 10 lat. Kara grzywny może byc orzeczona obok kary pozbawienia wolnosci.
Dozór kuratora jest obowiązkowy wobec sprawcy młodocianego.

To znaczy ze pujdę siedzieć :help:

[cytat:yuk91p03]
A to zalezy ile masz jeszcze lat?
[/cytat:yuk91p03]
Co ma wiek do tego. Jak ma iść siedzieć to i tak dostanie wyrok a jak nie ma to nie chyba ze ma z 15 lat.

Kwestia tego czy sąd zadecyduje czy ma być kara w zawieszeniu czy nie.
Ja bym raczej obstawiał za karą w zawieszeniu! Chociaż sędzią nie jestem

[cytat:s0imnjw9]
Co ma wiek do tego
[/cytat:s0imnjw9]
a no czasem ma, ma również znaczenie opinia, życie zawodowe i rodzinne a przede wszystkim nastrój Sędziego :)

No czasem ma ale nie można mówić że zależy od tego ile masz lat to pójdziesz siedzieć lub nie. Wiadomo nieletnich i młodocianych traktuje się lepiej...

[cytat="ASIA Ż"] a przede wszystkim nastrój Sędziego :)[/cytat]

tia a największe znaczenie ma wygląd oskarżonego. Jak mu źle z oczu patrzy to ma przechlapane.

ASIA Ż proszę nie wypisywać takich głupot na forum.

bobek22 ile miałeś lat w chwili popełnienia tego drugiego przestępstwa?

Sprawę będę miał w sądzie grodzkim, z tego co słyszałem to sąd Grodzki daje tylko grzywny to prawda??

no to ładnie czuje ze mnie sąd ładnie upierdzieli :(

Lat mam 22 rok temu złapali mnie, ale nie na gorącym uczynku! Na policji nie przyznawałem sie do tego. Teraz 13 mam sprawę o to! Parę lat temu też kradłem ale tak jak pisałem nie dostałem nic w zawiasach tylko same grzywny.

Proszę używać opcji zmień.
Proszę nie pisać jednego postu pod drugim.
Dziękuję
atmosphere

Powrót