kradziony telefon na allegro

• Autor wątku Autor wątku kasy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam
przejrzałem wiele tematów i nigdzie nie jest opisane jakie paragrafy, gdzie się udac, jaka szans itd.

moja sprawa przedstawia się następująco:

zakupiłem u firmy (Lombard) na Allegro telefon.okazał się on kradziony.jest zablokowany IMEI po stronie operatora.

firma unika rozmów ze mną, albo nie odbierają telefonów albo udają głupich (choć może niekoniecznie).nie odpowiadają na maile.
straciłem przez nich wiele pieniędzy.ponadto czasu, gdyż wysyłałem już i odsyłałem telefon (był uszkodzony - po czym wysłali mi kradziony).
autentycznie mam dość tej błazenady z ich strony i choć chciałem przejść ze sprawą po dobroci i się dogadać (może niekoniecznie wystawiać nawet negatywny komentarz, bo firma miała same pozytywy) to ich niepoważne działanie mnie zmuszają bym zaprzestał załatwiania sprawy grzecznie.
chcę dać sprawę na policję ale jak to zrobić? nie wierzę w polskie służby typu policja. natomiast zależy mi na odzyskaniu pieniędzy.

straciłem na tym telefonie ponad 550 złto nie jest dla mnie mała kwota. wręcz mocno przeciwnie.
także dziękuję z góry za wszelkie sugestie i pomoc

chcę dać sprawę na policję ale jak to zrobić?
Udaj się do miejscowej jednostki Policji, powiedz,że chciałbyś złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
Możesz zabrać ze sobą potwierdzenie zakupu, przelewu, korespondencję z owym sprzedawcą - wszystko,co dotyczy tej sprawy.

nie wierzę w polskie służby typu policja.
Zdecyduj się więc - chcesz zgłosić, ale nie wierzysz...?

Powrót