Krajowy Rejestr Długów - opinie o KRD

• Autor wątku Autor wątku wrobelkaas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wrobelkaas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, zastanawiam się nad podpisaniem umowy z KRD i postanowiłem wybadać temat. Działam w branży budowlanej - moi kontrahenci nie płacą na czas i coraz trudniej mi połączyć koniec z końcem. Muszę znaleźć jakieś rozwiązanie moich problemów, bo nie mam czasu by się ciągle upominać o swoje. Na bank jest jakieś rozwiązanie.

Słyszałem różne opinie o KRD. Znajomi z branży wypowiadają się pozytywnie, ale w internecie pojawia się również hejt na temat tej instytucji.. chociaż z drugiej strony teraz w sieci bez problemu znajdziemy negatywne opinie na temat każdej marki.

Warto im zaufać? Pomogą? Przyspieszą trochę?

Z góry dziękuję za pomoc!

Tak. A jak nie zapłacisz im faktury, to wylądujesz z wpisem do KRD

wrobelkaas napisał:
Warto im zaufać? Pomogą? Przyspieszą trochę?

Z góry dziękuję za pomoc!
Zależy jaki masz w tym cel. Jeśli prewencyjny - to tak, warto. Wiesz po sprawdzeniu na kogo uważać. Jesli windykacyjny - to patrz co kolega napisał powyżej. O tym że dzięki KRD (i każdemu innemu BIG) coś odzyskasz, to się nawet nie łudź.
Dodam, że w umowie jest (a przynajmniej długo był) taki haczyk, że płacisz prowizję od każdej zmiany salda.

znam ten problem. płacenie po czasie zdarza się dość często. sprawdzam ludzi z którymi chcę współpracować w KRD, nie raz i nie dwa zdarzyło mi się już przejechać, niestety nie wszyscy są uczciwi. a tak masz wszystko czarne na białym.

Powrót