Krajowy Rejestr Przestępców Seksualnych jak zgłosić miejsce pobytu

• Autor wątku Autor wątku Batman12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Batman12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,
Zostałem skazany za przestępstwo seksualne na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na dwa lata dostałem pismo z Ministerstwa Sprawiedliwości o zgłoszeniu faktycznego miejsca pobytu w jednostce organizacyjnej Policji w miejscu pobytu, zgłosiłem swój pobyt listem poleconym z zwrotką umieszczając w piśmie wszystkie swoje dane wraz z numerem Pesel, adresem pobytu, numerem telefonu oraz mail, własnoręcznym podpisem oraz kopią pisma z ministerstwa oraz adnotacją, że w razie potrzeby proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy nigdy z mną z tej jednostki nikt się nie kontaktował ani z żadnej innej w tej sprawie dostałem tylko z poczty zwrotkę, że list dostarczono. W ostatnim czasie dostałem z komendy miejskiej wezwanie w sprawie wykroczenia nie zgłoszenia miejsca pobytu moim pytaniem jest czy zgłosiłem swój pobyt prawidłowo czy Policja powinna zgłosić do Rejestru miejsce mojego pobytu na podstawie wysłanego pisma oraz jakie konsekwencje mi teraz grożą czy Sąd może mi odwiesić okres próby i wysłać mnie do więzienia czy jakie inne konsekwencje mi grożą a czy po ukazaniu Policjantowi prowadzącemu sprawę potwierdzenia dostarczenia pisma może on umorzyć sprawę ?. Bardzo proszę o pomoc. Dodam iż się nie ukrywam zawsze zgłaszałem się na wezwania osobistego wstawienia się do kuratora czy sądu w czasie trwania procesu.

Powrót