KRD - sfalszowana umowa

• Autor wątku Autor wątku achtu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

achtu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Zwracam sie do Was, z uprzejma prosba, zebyscie mi doradzili co robic w tej sytuacji.

Zaczne od tego, ze prowadzilem dzialalnosc od 11.2009 do 05.2012, potem niestety ale musialem zawiesic dzialanosc i wyjechac za granice.

Na dzien dzisiejszy, wrocilem do PL, z wiekszym kapitalem i chce rozbudowac to co zaczalem wczesniej. Firme niestety mi wykreslili z ewidencji w pazdzierniku tego roku, ale zamierzam wznowic dzialalnosc zaraz po nowym roku. Do czego zmierzam...

Dnia dzisiejszego otrzymalem pismo od KRD! ze wzywwaja mnie do zaplaty faktur, za swiadczone uslugi od 11.2012 do 05.2013 (w tym czasie przebywalem na terenie anglii i firma byla zawieszona!).

Zorientowalem sie, ze moja rodzina, dokladnie kuzyn, ktory pracowal dla KRD, jako telemarketer (wiadomo, dzwoni po firmach i wciska te ich uslugi roznym firma) podpisal umowe, zeby podbic sobie statystyki w firmie i zeby wyplacono mu wieksza prowizje! - podobno jest moja pieczatka, oraz moj podpis. Jestem w 100% pewny, ze takowej umowy nie podpisywalem. Zazyczylem sobie skan umowy. Przyslali marny SKAN, z moja pieczatka i nie moim podpisem, jednym slowem marna podrobka, ale mowic im to ja sobie moge.

Teraz tak, kontakowalem sie z kuzynem, powiedzial ze wszystko odkreci, zaplaci itd. - Niestety, ale leci ze mna w klocki. Nie wiem co z tym faktem zrobic, czy isc na policje i zglosic przestepstwo? Doradzcie co w tej sytuacji mam zrobic, nie zamierzam placic firmie KRD za domniemane uslugi dla mojej firmy. A chce pociagnac do odpowiedzialnosci mojego kuzyna. Jedyny jaki dowod, ze to zrobil, mam korespondencje z facebooka, ze wszystko odkreci, zaplaci itd.

Powrót