kredyt chwilówka

• Autor wątku Autor wątku fabienne_wu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fabienne_wu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Szanowni Państwo,
jakiś czas temu pokusiłam się na ''wsparcie'' finansowe u jednej z firm oferujących tzw. chwilówki. W ostatnim czasie nie uregulowałam terminowo jednej z opłat, w związku z czym otrzymałam telefon od jednego z pseudo kierownikow regionu, ze jesli sytuacja sie powtorzy, wowczas on poinformuje o tym mojego pracodawce. W zwiazku z powyzszym zażadzłam zapisu z regulaminu informujacego o takich procedurach. Dla mnie jest to swoiste zastraszanie. Czy jest to legalne? Pozdrawiam serdecznie.

A czego się spodziewałaś? Swoje długi należy spłacać. Dogadaj się z kierownikiem, określ termin, w którym uregulujesz zobowiązanie, a nie podważasz legalność procedur. Nie tędy droga.

Poślizg nie wynikał z mojej winy a z faktu, iż osoba odbierająca raty zaproponowala termin ktory mi zupelnie nie odpowiadal, gdyz godzina kolidowala z godzinami mojej pracy. Umowiłysmy sie zatem na kolejny tydzien. Zatem droga ewelinali nie naskakuj na mnie, nie znajac sytuacji, bo ja, nie znajac Ciebie, nie probuje przypiac Ci latki, ktora Ty przypielas mojej osobie. Prosze zatem osoby kompetentne i majace wiedze w owej dziedzinie, czy takie zastraszanie, bo tak nalezy to rozumiec, ma podstawy prawne?

nie ma prawa rozmawiać o twoich zobowiązaniach finansowych z pracodawcą. zwykłe zastraszanie. nie bądź miękka, pojedź z nimi ostro a zobaczysz jak im rura zmięknie

Jerry23 dziękuję Ci :)

Robilee, pozwoliłam sobie na zastosowanie zwrotu ''pseudo'' tylko dlatego, że osobnik w rozmowie nie przedstawił się z imienia i z nazwiska, jedynie poinformował mnie, że jest kierownikiem regionalnym. Zatem dla mnie nie końca jest osoba na tyle powazna, jaka powinien byc, zajmujac takie stanowisko.

Pozdrawiam

Powrót