A
AnnKaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Mam kredyt za poręczeniem (2 poręczycieli), ale w związku z tym, że znalazłam sie w chwilowej złej sytuacji materialnej, przez pół roku nie płaciłam rat (po 350 zł). Teraz spłacam kredyt po ok. 400-500 zł miesięcznie (ok. 45 % mojego dochodu), ale windykacja banku ŻĄDA ode mnie wpłat w wysokości 1000-1500 zł miesięcznie (Nie stać mnie na to!!!) i STRASZY zajeciem komorniczym moich dochodów i dochodów poręczycieli. Chciałam wynegocjować z windykacją banku ugodę, jednak jest to niemożliwe, chyba że wpłacę od ręki 2000 zł. Umowa kredytu wygasa w listopadzie tego roku i zostało mi do spłaty ok. 4000 zł.
1. Czy windykacja banku może podać mnie do komornika jeśli zadłużenie jest już spłacane?
2. Jeśli mam dochody i spłacam kredyt w miarę możliwości to windykacja może domagać się zajecia dochodów poręczycieli?
3. Czy windykacja banku może żądać ode mnie wyższych wpłat?
Dziękuję za odpowiedzi.
1. Czy windykacja banku może podać mnie do komornika jeśli zadłużenie jest już spłacane?
2. Jeśli mam dochody i spłacam kredyt w miarę możliwości to windykacja może domagać się zajecia dochodów poręczycieli?
3. Czy windykacja banku może żądać ode mnie wyższych wpłat?
Dziękuję za odpowiedzi.