Kredytodawca wpisał dług na firmę?

• Autor wątku Autor wątku Iwoncia551
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Iwoncia551

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam , mam taki problem,
Dowiedziałam się że w 2005r. Brałam kredyt od *** co nie dość że jest teoretycznie nie możliwe bo byłam w tym czasie w Anglii i tam pracowałam 8 lat, to jeszcze wierzyciel wpisał mnie do KRD na NIP firmy. Czy miał takie prawo ? Firmę założyłam dopiero w grudniu 2014 roku wiec nawet jeżeli wzięłabym kredyt to czy nie powinnam być wpisana do KRD dla osób prywatnych? Co z tym mogę zrobić ?

Pozdrawiam

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
kredyt z 2005 roku
firma założona w 2014 roku
i firma dodana do krd tak ?

Dowiedziałam się że w 2005r. Brałam kredyt od Dunaj Finance co nie dość że jest teoretycznie nie możliwe
A jesteś tego pewna, że nie brałaś? Jeśli tak to zażądaj wykreślenia, wyznacz termin 7 dni, poleconym ZPO. Tak dla formalności, przed powództwem.

outmc napisał:
kredyt z 2005 roku
firma założona w 2014 roku
i firma dodana do krd tak ?

Tak dokładnie, kredyt niby na mnie z 2005r a firma założona w Polsce w grudniu 2014

Syphar napisał:
A jesteś tego pewna, że nie brałaś? Jeśli tak to zażądaj wykreślenia, wyznacz termin 7 dni, poleconym ZPO. Tak dla formalności, przed powództwem.

Jestem tego No prawie pewna. Brałam kredyty ale zawsze spłacałam, ostatnio nawet zakończyłam spłatę ugody w ultima gdzie kredyt miałam od 2009 i fatalnie splacalam. Od tej firmy nigdy nie dostałam ani listu ani rozmowy telefonicznej żadnej informacji nawet nie byłam świadoma ze coś takiego jest na mnie.

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
No to jak wyżej. Na razie grzecznie żądaj wykreślenia. Jak nie pomoże, a pewnie nie pomoże, to pozew z art 189 kpc. Tylko najpierw żądaj, żeby było łatwiej.

A przy okazji napisz do KRD, że podmiot gospodarczy wpisany do ichniej bazy nie może być obciążony tym zobowiązaniem, ponieważ wg. wierzyciela powstało ono zanim ten podmiot zaczął istnieć.

Tylko, że to taka trochę sztuka dla sztuki, droga pewna to droga sądowa.

Powrót