Kredyty, parabanki. Windykacja.

• Autor wątku Autor wątku user802700
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

user802700

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Cześć wam wszystkim. Mam pytanie, nie wiem już co mam robić. Na początku chciałem zaznaczyć, że każdy był kiedyś głupi i młody oraz każdemu może powinąć się noga, więc błagam, nie oceniajcie mnie. Strasznie się boję, naczytałem się w internecie o odpowiedzialności karnej. Toczy się w mojej sprawie kilka egzekucji przez komorników sądowych oraz przez firmy windykacyjne. Chciałem was prosić o radę oraz dopytać o kilka szczegółów. W 2019 roku wziąłem pożyczkę przez internet przez firmę jedną pożyczkową parabank, we wniosku wpisałem że osiągam dochód za wynajem mieszkania, potem potwierdziłem to telefonicznie, pieniądze dostałem, potem miałem sytuacje, że próbowałem rozłożyć na raty, rozłożyłem i do teraz nie płacę.. byłem w strasznym dołku psychicznym, nie chcę tu opowiadać. Chciałbym po wakacjach złozyc wniosek o upadlosc konsumencka, ale boje sie tego, ze oszukalem w tym wniosku. Jestem w kropce, nie wiem co mam robic, nie chcialbym trafic do wiezienia. Suma moich dlugow to okolo 55 tysiecy zlotych, dlug z tej firmy o ktorej mowie jest na kwote okolo 5 tysiecy i przejela go firma windykacyjna od parabanku. Boje sie, ze to co zrobilem wyklucza mnie calkowoicie z procedury upadlosciowej. Choruje na nerwice lękową, naczytałem się na internecie, że mogę trafić do więzienia i jestem w rozsypce. Z góry dziękuję za każde podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.

Powrót