Krótki termin a odroczenie.POMOCY

• Autor wątku Autor wątku katbie21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katbie21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Zacznę od tego, że mój narzeczony ma do odsiedzenia wyrok 2 i pół roku z czego już odbył ok 8 mies.
Miesiąc temu urodziło nam się dziecko, jest jedynym żywicielem rodziny a nawet 2 tyg temu zmienił pracę na wiele lepszą. W pracy oczywiście nic nie mówił. I właśnie, dostał wezwanie do odsiadki na koniec miesiąca. Po weekendzie złożymy prośbę o odroczenie ale... czy zdążą ją rozpatrzyć? Jeżeli nie nie możemy sobie pozwolić na to aby zostawił mnie nawet na jakiś czas. Poczytałam trochę i wiem, że zamieniają to na wniosek o przerwę w odsiadce, tyle, że nawet gdyby była pozytywna straci pracę i nie wiem jak dam sobie radę. Czy jest możliwość aby nie stawił się w terminie i czekał na decyzję? Czy może poinformować sąd, że czeka na decyzję, jeżeli tak czy ma pisać, że ma nadzieję na pozytywne rozpatrzenie ale nie stawi się w terminie bo nie chce stracić pracy. Dodam, że dziecko bierze dużo leków w tym antybiotyków i ma skierowania do wielu specjalistów (co wiadomo kosztuje)
Bardzo gorąco proszę o pomoc. Jestem zrozpaczona, bo nie mam żadnej pomocy oprócz niego. Moi rodzice zginęli w wypadku, ja byłam parę lat w domu dziecka. Rodzice narzeczonego zarabiają mało a ja jestem bezrobotna bez prawa do zasiłku.
PS. czytałam podobne posty jednak nie znalazłam przedstawiającego sytuację podobną do mojej, czytałam także tu na forum, że można napisać coś takiego, że czeka się na decyzję w sprawie odroczenia ale jak to wygląda w praktyce czyli w życiu i jak wygląda sprawa odroczenia w przypadku takim jak nasz.

Czy nikt nie umie mi pomóc?
Bardzo proszę o odpowiedź.

Powrót