Kruk i aviva

• Autor wątku Autor wątku Biedronka18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Biedronka18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, pod koniec ubiegłego roku zakupiłam samochód, OC poprzedni właściciel zakupił w Avivie i postanowiłam je kontynuować. Po rozmowie telefonicznej, przysłano mi aneks do zapłaty ponad 900 zł z wyznaczoną datą.
Ojciec jest wpółwłascicielem, więc wysłałam wysokość jesgo zniżek z innego towarzystwa faksem i poprosiłam o rekalukulację. Bez odzewu avivy. Gdy zadzwoniłam, pani powiedziała, że przepisze polisę na tatę, obliczy wysokość składek i prześle nowy aneks, a poprzedni zostanie anluowany.
Po niekrótkim czasie przyszedł zaadresowany na tatę list z avivy z nowym aneksem do zapłaty 715 zł i list zaadresowany do mnie z przypomnieniem o wpłacie ( za poprzedni aneks, który miał być anlowany).
Zadzwoniłam do avivy wyjaśnić sytuację, pani przeprosiła mnie za błąd, powiedziała, żeby list do mnie traktować jako nieaktualny, a aneks został anulowany.
Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że aviva odsprzedała ten anulowany dług Krukowi, a Kruk domaga się zapłacenia.
Co zrobić w tej sytuacji? Czy uda się dojść do jakiegoś porozumienia i to wyjaśnić?

dodam, że teraz jestem za granicą. rozmowy telefoniczne z konsultantem Kruka wyniosą mnie bardzo dużo;/ czy ktoś w Polsce może się tym zająć na podstawie jakiegoś upoważnienia?

Powrót