Krus koniec renty rodzinnej-co dalej

• Autor wątku Autor wątku qwerty1993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qwerty1993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Zmieniam pracę i pewnie dostanę na początek umowę zlecenie i szukam rozwiązania. Renta rodzinna w krusie skończyła się w sierpniu. Do lutego jestem zapisana w szkole policealnej cosinus. Czy przysługuje mi ubezpieczenie zdrowotne? (Mam 25lat) jeśli tak czy jest to z automatu, czy potrzebne jakieś pismo? I najważniejsza kwestia, która jest dla mnie totalnie nie jasna. Czy dalej kolejny pracodawca ma płacić składki do zusu czy krusu? Czy mam coś wspomnieć o krusie przy zatrudnieniu. Czy moja emerytura :-D będzie z krusu czy zusu? (Nie mam żadnego pola itd) ostatnio dostałam jakiś list z zusu z wyliczeniem płaconych składek przez pracodawcę za 2017rok i zastanawiam się czy tu pracodawca nie popełnił błędu, bo za 2017 musiałam zwrócić kasę przy rozliczeniu pitu mimo, że dałam im dokument od renty krus, ale manager ani tego nie wzięła pod uwagę, ani nie skserowała tylko napisała ołówkiem na mojej umowie czego księgowa nie zauważyła. Krus już wyjaśnił z nimi sprawę, ale co dalej z tym listem z zusu. Przepraszam za takie rozpisanie. Mam nadzieję, że ktoś znajdzie chwilę. Z góry dziękuję.

Powrót