ksero wyroku

• Autor wątku Autor wątku gimli
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gimli

Użytkownik
Odpowiedzi
40
czy jako osoba nie z rodziny moge zobaczyc ksero wyroku? a jak tak to gdzie moge sie o nie ubiegac?

Witam Cie wydaje mi sie ze jako osoba obca nie masz wgladu do ksera wyroku Zalezy kim jestes dla oskarzonego

Aby uzyskać wgląd do akt musisz uzyskać zgodę Prezesa Sądu (w większości Sądów do udzielenia zgody upoważniony przez Prezesa bywa Przewodniczący wydziału).

Jeśli macie adwokata to takie ksero może zrobić wam adwokat.

Tylko adwokat bo narzeczonych sory ze tak napisze ale takie realia on moze miec 50 o ktorych nie wie.

[cytat:180cqh2x]
sory ze tak napisze ale takie realia on moze miec 50 o ktorych nie wie.
[/cytat:180cqh2x]
Tu nawet nie o to chodzi- dostępu do akt nie ma nawet matka, jedynie oskarżony ( skazany) lub jego pełnomocnik.

Dokadnie marta albo sam zainteresowany (osoba podejrzana lub skazany) albo adwokat czy penomocnik...zreszt i tak wszystko odbywa sie na napisaniu wniosku o udostepnienie lub odpis, sam taki wniosek pisalem w moim przypadku skladalem go w kancelari sadu Praga Polnoc Warszawa III Karny i po 10 min mialem xero za zgodnoscia oryginalu.

Natomiast zona, matka, brat, rybki i chomik nie maja podstaw o staranie sie o takie xero.

No wlasnie Gambi zgadza sie..nie ma dostepu nikt...procz oskarzonego adwokata (nie wiem jak jest z podejzana osoba wydaje mi sie ze ona tez nie ma)

[cytat="nitakanisiaka"]No wlasnie Gambi zgadza sie..nie ma dostepu nikt...procz oskarzonego adwokata (nie wiem jak jest z podejzana osoba wydaje mi sie ze ona tez nie ma)[/cytat]

Osoba podejrzana ma prawo zapoznac sie z aktami ale to juz co innego...pytanie jest o xero wyroku... 8)

Powrót