ksh i dyrektywa- porownanie, temat błahy ale dla mnie straszny ;)

• Autor wątku Autor wątku zalamana22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zalamana22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witajcie, mam problem niecierpiący zwłoki otoż, mam do porównania art.14 dyrektywy 2007/36/WE z dnia 11 lipca 2007 r.w sprawie wykonywania niektórych praw akcjonariuszy spółek notowanych na rynku
regulowanym i art. 421 Kodeksu Spółek Handlowych.

prace porównałam i dostałam pytanie,

Jakich spółek dotyczy art. 14 dyrektywy, a jakich art. 421 ksh? Jaka jest relacja pomiędzy tymi spółkami?

Jak długo (od kiedy do kiedy, konkretnie) wyniki głosowań w spółce publicznej powinny być zamieszczone na stronach tej spółki?

jezeli chodzi o pierwsze, to nie mam pojecia- z tematu wynika, ze spólek notowanych ale nie mam pojęcia co i jak to nazwać i z czym porównać

jezeli chodzi o pytanie drugie to dyr. 14 w terminie nie dłuższym niż 15 dni, a art 421 ksh w terminie tygodnia od zakonczenia walnego głosowania, tylko ze nie mam pojecia przez jaki czas mają być te wyniki dostępne na stronie internetowerj.

prosze o pomoc, bo mecze sie z tym strasznie, a moze dla kogos nie jest to problemem

dyrektywa jest aktem, który ma wiązać Państwo, które powinno dostoswac przepisy krajowe do jej treści, wiec w Twoim przypadku powinno się stosowac KSH.

Powrót