T
toroshira
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
w 2009 zlozyłam sprawę do komornika o wszczęciu postepowanie zaleglości alimentów.Po dwoch miesiącach bezkuteczności zlozyłam dokumenty w FA.Przez ostatnie dwa lata otrzymywalam alimenty od FA.Jedak w roku 2010 i 2011 od komorika wpłyneły pieniądze około 6 razy.Pomyślalam więc że pozwany spłacił fudusz i z tego tytułu komornik teraz przelewa mi zaległości zwłaszcza ze w tytule pisało :spłata odsetek.Mój były wrócił z Holandii i poprosił mnie zebym mu pomogła odkręcić sytuację i zeby nie płacił odsetek i abym zawiesiła chociaz postepowanie zaległych alimentów i nie pobierała nowych z FA bo on zobowiąze sie placic mi systematycznie do rąk własnych.Więc poszliśmy do komornika to zrobić.A oni do mnie powiedzieli że oni do tej pory nie otrzymali decyzji gminy(alimenty przyznane we wrześniu 2011 a oni nadal nie wysłali im decyzji i tak samo było w tamtym roku-prawie 11 miesięcy po otrzymaniu decyzji)Powiedzieli mi także że teraz mam zwrócić pieniądze do FA ponieważ pobrałam nienaleznie mi przyznane pieniądze albo mam zwrócic komornikowi a on z powrotem przeksięguje na poczet starego długu a potem przekaze do FA.Pobrałam przez te dwa lata około 3 tysięcy złotych i teraz mam to oddać.Komornicy tlumacza sie że nie powinnam przyjmować kasy ale do cholery z kąd ja mam wiedzieć że one mi sie nie nalezą skoro mi wysyła komorik
Oni zrzucaja wine na Gmine że nie dostarczyła decyzji a kase mam oddać ja!I co ja mam zrobić.Z osoby pobierającej alimenty z FA stałam sie dlużnikiem FA