kto kogo nabija w butelke ???

• Autor wątku Autor wątku lewylewy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lewylewy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
w zeszłym roku we wrześniu kupiłem promocyjny pakiet ( internet 1,5mb chello ligcht , telefon , telewizja pełny pakiet ) w UPC umowa kończy mi się 31 paźdzernika. Chce przedłuzyć umowe na tych samych warunkach i tu spotkała mnie niemiła niespodzianka, UPC podniosła w czasie trwania umowy jakość usługi internetowej ligcht z 1,5 mb na 4 mb (innych usług też internetowych też) na dzień dzisiejszy lącza 1,5 mb nie ma są tylko easy 2 mb następnie ligch 4mb i ultra 20 mb, ja jestem zainteresowany nadal łączem 1,5 mb gdyż większego nie potrzebuje ponieważ UPC takiego nie posiada w aktualnej ofercie chce umowe przedłużyć na łącze 2mb czyli o 0,5 mb wiecej niż w obecnej umowie a UPC chce pobrać opłate za obniżenie usługi na chello easy w kwocie 49 zł. PRZECIEŻ JA NIE OBNIZAM USŁUGI UMOWE MAM NA 1,5MB CHCE 2MB ( CZYLI CHCE PODNIEŚĆ ONI TWIERDZĄ ŻE OBNIŻAM)A ŻE ONI PODNIEŚLI W TYM CZASIE MOJE ŁĄCZE DO 4MB O CZYM NAWET NIE WIEDZAŁEM ( DOWIEDZAŁEM SIĘ DOPIERO W CZASIE ROZMOWY TELEFONICZNEJ W SPRAWIE PRZEDŁUZENIA UMOWY ) I TERAZ TO CO ROK TEMU NAZYWAŁO SIĘ ULTRA 4MB TERAZ NAZYWA SIĘ LIGCHT A DAWNE LIGCHT 1,5 MB TO TERAZ EASY 2 MB (DAWNIEJ 512KB) ITD. CIESZY MNIE TO ŻE PODNOSZĄ JAKOŚĆ USŁUG ALE DLACZEGO JA MAM PŁACIĆ ZA COŚ CZEGO NIE KUPOWAŁEM ??? KTO MA RACJE ???

Umowa się kończy - nie masz obowiązku podpisywać nowej umowy, jeśli Ci się warunki nie podobają...
Koniec ;-)

Na pewno z Chello poinformowali Cię - pewnie razem z rachunkiem - że "przyspieszają", że zmieniają się prędkości poszczególnych pakietów.

W tym momencie nie robi to dla Ciebie różnicy - masz stałą umowę, konkretne zobowiązanie co miesiąc. Jednak gdy teraz chcesz przedłużyć umowę, okazuje się że nie ma już Twojego pakietu w ich ofercie - a zostałaś poinformowana o zmianie wielkości pakietów.

Jedyne, co możesz, to podziękować za współpracę.

Z "autopsji" jednak wiem, że można u nich negocjować zmienianie pakietu na niższy, motywując to np. jakimiś problemami finansowymi. Zależy im na klientach.

Powrót