kto ma prawo do dzieci

• Autor wątku Autor wątku vittoria
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vittoria

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
po rozwodzie syn pozostal z mezem poniewaz nie wydal mi zgody na paszport dla dziecka ja mieszkam i pracuje za granicom corka przebywala caly czas ze mna dwa miesiace temu maz wydal zgode na paszport dla syna ktory obecnie przebywa ze mna jednak maz chce zeby syn do niego wrocil za trzy miesiace na co ja nie moge sie zgodzic poniewaz syn chce byc z nami a to nie jest ksiazka ktorom mozna sobie porzyczac.zaznaczam ze nie jestem pozbawiona zadnych praw do dziecka alimentow od meza rownierz nie chce.maz ma dwoje innych dzieci na ktore placi alimenty i z ktorymi nie utrzymuje kontakyow czy w tej sytuacji dzieci moga przebywac za granicom wbrew woli ojca.czy musze zalozyc sprawe sadowom prosze o porade moze ktos jest w podobnej sytuacji.czy paszport ktory mam mozna cofnac

moze jednak ktos sie orientuje w tej sprawie prosze o pomoc naprawde nie mam pojecia co moge zrobic

Nie można cofnąć paszportu. Powinna Pani złożyć sprawe w sądzie ( na czas trwania sprawy wnieść aby syn był przy Pani). Ile ma lat? Nie wiem dokładnie od którego roku ale sąd może wziąść pod uwagę wolę dziecka co do chęci zamieszkania z Panią.

syn ma 5 lat wiec raczej sad nie wezmie jego zdania pod uwage.jezeli jednak jestem za granicom i jest mi ciezko za kazdym razem jechac do kraju.jezeli syn pozostanie ze mna a ja nie zaloze zadnej sprawy to co w tym wypadku moze zrobic moj ex.chce sie upewnic czy moze mnie oskarzyc o uprowadzenie dziecka zaznaczam ze corka 8 lat.nigdy sie nie interesowal czyba musial by mnie oskarzyc o podwojne uprowadzenie ale po 3 latach,czy jest to mozliwe

Jest. Prawda jest taka, że tego typu sprawy na odległość trwają długo. Założenie sprawy daje szansę na jej wygranie, a to chyba dałoby większy komfort psychiczny. Przegrana-z urzędu nie widze chętnego jadącego na poszukiwania Pani i dzieci. Ale rodzice czasami przeniosą góry, żeby dziecko odzyskać.

dziekuje za odpowiedzi moj ex nie przeniesie gor.nie pokona nawet 7 kilometrow zeby zobaczyc dzieci z pierwszego malzenstwa.no coz kiedys mu podziekjom,ja teraz musze myslec o moich dzieciakach,dziekuje i pozdrawiam

Powrót