K
kasiaa87
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, 3 tygodnie temu zamówiłam prezent na Allegro, okazało się, że Poczta Polska nawaliła. Przesyłka z niewiadomych przyczyn nie dotarła, najprawdopodobniej się gdzieś zagubiła.
Mam pytanie - komu przysługuje odszkodowanie od Poczty Polskiej?
Nadawcy, który niejako zawarł umowę z Pocztą Polską, czy mi (odbiorcy)?
Niby to nadawca zawarł z Pocztą Polską umowę, ale w gruncie rzeczy to ja jestem osobą poszkodowaną. Kupowałam rzecz, która była mi pilnie potrzebna, a teraz to już po ptakach jest...
Co prawda nadawca wyraził chęć zwrotu pieniędzy, mówił nadto, że sprawą ewentualnej reklamacji "zajmie się sam". Tyle że wysokość takiego odszkodowania wynosi około 50-krotną wartość listu poleconego, czyli kilkukrotnie razy więcej niż wartość mojej przesyłki.
Komu należy się ta kwota?
Z góry dziękuję za pomoc.
Mam pytanie - komu przysługuje odszkodowanie od Poczty Polskiej?
Nadawcy, który niejako zawarł umowę z Pocztą Polską, czy mi (odbiorcy)?
Niby to nadawca zawarł z Pocztą Polską umowę, ale w gruncie rzeczy to ja jestem osobą poszkodowaną. Kupowałam rzecz, która była mi pilnie potrzebna, a teraz to już po ptakach jest...
Co prawda nadawca wyraził chęć zwrotu pieniędzy, mówił nadto, że sprawą ewentualnej reklamacji "zajmie się sam". Tyle że wysokość takiego odszkodowania wynosi około 50-krotną wartość listu poleconego, czyli kilkukrotnie razy więcej niż wartość mojej przesyłki.
Komu należy się ta kwota?
Z góry dziękuję za pomoc.