Kto moze być na sprawie

• Autor wątku Autor wątku olimp-ia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olimp-ia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Mam pytanie .2 m-ce sankcja i bedzie sprawa gdzie zapadnie wyrok prosze napisać kto moze być obecny na sprawie chodzi mi o rodzinę -matka brat siostra itp.Jak to wygląda

Ja byłam raz na rozprawie mojego chłopaka i nie pytali mnie kim dla niego jestem tylko po prostu mnie wpuszczono, więc myślę, że to nie problem, no chyba, że sprawa jest zamknięta dla widzów, ale poczekaj, bo na pewno ktoś Ci udzieli niedługo szczegółowych wyjaśnień!

Witam
Calorca-mogłaś podejść do Niego,chwilkę porozmawaić?

W trakcie rozprawy na sali nie mogą przebywać świadkowie, którzy jeszcze nie złożyli zeznań. Pozostałe osoby mogą być chyba że ich zachowanie nie licuje z godnością i powagą sądu (np pijane).
Oczywiście nie dotyczy to sytuacji w której zostaje wyłączona jawność rozprawy (często odbywa się w sprawach związanych z pedofilią).

Jak mój mąż miał sprawę- choć nie była to sprawa o wypuszczenie z aresztu tylko podczas sankcji miał sprawę to bez problemu mnie wpuścili na salę a w przerwie i po sprawie jak go "ciągnęli" do aresztu to mogłam go pocałować, przytulić itd ale na to trzeba mieć trochę odwagi by przeszkodzić strażnikom... :)

tak,ale jestem świadkiem i mój kontakt z R,jak oskarżonym, przed złożeniem zeznań na sali sądowej,jest w świetle prawa niedopuszczalny...

No niestety tak...tyle tylko, że możesz go zobaczyć jak będą go prowadzić na sprawę i jak będą go wyprowadzać...

Ale jeśli ktoś nie jest świadkiem,to może tak po prostu wejść na rozprawę?Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić..

Tak Oceanio moze wejsc chyba że sprawa jest nie jawna. Nam pozwolono posiedziec razem przed sala , nawet poprzytulać się. I po pierwszej rozprawie podeszłam do sedziny i zapytałam o widzenie i dostałam je bo według sadu ustały wszelkie przesłanki na nie.Wiec zaraz za więzniarka jechałam do aresztu na widzenie.

Dziękuję Małgoniu :serce:
Na razie wszystko wskazuje na to,że nie będę wezwana na I rozprawę.Nie dostałam jeszcze wezwania.Co prawda,to dopiero 25 pazdziernika,ale ....

Oceanio nie licz na wezwanie bo róznie z tym bywa, czasem przychodza po :?: :!: Wiesz o rozprawie wiec jedz co bedzie to bedzie , moze zostaniesz przesłuchana i do razu bedziesz mogła starac sie o widzenie a moze zabierzesz R do domu :ok: Czego wan życze z całego serca :winko:

Tak,oczywiście,że jadę.Może faktycznie okazać się,że będę przesłuchana...

Powrót