A
Aniakep
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
dawno temu zapomniałam dopłacić drobnej kwoty do faktury jednemu z operatorów komórkowych .Dług przejęła firma Ultimo o czym kompletnie nie wiedziałam . Zadne pisma od nich do mnie nie docierały / nie zmieniałam adresu / . Odezwała się do mnie natomiast niedawno firma Kruk , która jako pełnomocnik / przesłali mi dokument pełnomocnictwa / Ultimo zażądała spłaty długu. Zapłaciłam bo kwota wraz z odsetkami była niewielka . Kilka miesięcy później chciałam zawrzeć z tą firmą telekomunikacyjną umowę . Odmówiono mi twierdząc , że mam niespłacony dług , który spłaciłam . Kto zatem winien powiadomić operatora telekomunikacyjnego o spłacie długu ? Kruk , Ultimo czy ja mam udowadniać , że zapłaciłam ??? Dodam , że w żadnym zawiadomieniu z Firmy Kruk nie było podane jakiej faktury dotyczy dług tylko oczywiście powoływano się na numer sprawy nadany przez Ultimo . Moja korespondencja z Ultimo pozostała bez odpowiedzi , Kruk natomiast odpowiedział mi , że on posiada tylko numer sprawy nadany przez Ultimo - w co nie wierze . Gdyby mi się kwota główna zaległości nie zgadzała a prowadzę od lat swoją buchalterie - to bym w ogóle nie zapłaciła . Co zrobić w takiej sytuacji ???
Ostatnia edycja: