Kto tu jest winny, kolizji drogowej.

• Autor wątku Autor wątku Kamil272796
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamil272796

Użytkownik
Odpowiedzi
124
Cześć.
Pojazd szary poruszał się po drodze z Pierwszeństwem, ale co jeśli wykonałem manewr skrętu zbyt wcześnie, linie ciągłe wytarte, dopiero w map google, zobaczyłem, że w mapach te linie jeszcze istnieją delikatnie. Tzn lewą stroną auta mogłem najechać na linie ciągłe, a prawą stroną na zaczynające się przerywane najechałem, w skutek tego, Czarny pojazd który jechał na wprost, uderzył we mnie zderzakiem. (Miał znak ustąp pierwszeństwa)

Proszę o odpowiedź

Link do zdjęć:
https://files.fm/u/x85n2ra4z

Ostatnia edycja:
Ok. Bo spojrzałam na google a tu masz oznakowanie tymczasowe. Skoro wg znaków wyjeżdżał z podporządkowanej to jego wina.

Ostatnia edycja:
#karolla0905 mimo tego, że trochę najechałem lewą stroną auta na ciągłą, ścinając ten skręt dość mocno ?
Oświadczenie o kolizji mam, gdzie pojazd czarny się przyznaje do winy. Ale co jak ubezpieczalnia, spojrzy na te zdjęcia, i będzie też miała wahania takie jak ja.

przeciez miałes pierwszenstwo to powinienes jechac. zatrzymales sie?

Oboje sie zatrzymaliśmy na zderzakach

czyli Pan chciał wymusic pierwszenstwo. jego wina. on poiwinien cie przepuscic.

Też uważam, że 100% winy za kolizję jest tego, który nie zastosował się do A-.
Twoje wcześniejsze skręcenie nie ma znaczenia dla winy tamtego.

Generalnie jadący drogą z pierwszeństwem jest świętą krową. Może jechać bokiem, robić slalomy czy co tam sobie wymyślisz, a i tak ten z podporządkowanej ma obowiązek ustrąpić pierwszeństwo. Ty możesz odpowiadać co najwyżej za najechanie na linie, chociaż też wątpliwe skoro tej linii nie było, bo została wytarta.

Powrót