Ktoś podszywa się pode mnie i używa mojego nicka

• Autor wątku Autor wątku Krzysztof.K
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysztof.K

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam problem z jakimś natrętem, który podszywa się pode mnie. Sprawa jest nietypowa. Ten delikwent nie posługuje się moim imieniem ani nazwiskiem, tylko nickiem z portalu fotka.pl. Używa tego nicku do spamu na Pudelku i innych forach tego typu. Wypowiada się w kontekście danego artykułu, ale pisze rzeczy głupie i ośmieszające mnie. Np. 'lubie sie opalać nago" i podpisuje moim nickiem! Wiem, że się na mnie uwziął, bo kiedyś założył mi konto na jakimś portalu randkowym i wysłał do mnie zaproszenie. Oczywiście skopiował parę zdjęć, które miałem na fotce. Dostałem w tym czasie kilka anonsów, bo widocznie podawał mój numer gg osobom z tego portalu. Ale po 2 tygodniach profil został usunięty. Od tego czasu nic podobnego nie miało miejsca, ale czasami wypowiada się pod moim nickiem na różnych forach. Czy jest jakiś sposób, żeby dowiedzieć się kto to i jakoś go "usadzić" mimo, że tego profilu już nie ma?

Ostatnia edycja:
Nick nie jest zastrzeżony tak jak imię i nazwisko. Sądze, że nie podlega ochronie danych osobowych. Dlatego dużo osób może mieć nicków typu "Alley". Spotykam się z tym jak chce się gdzies zarejestrowac. Dlatego nie mogę nikogo do sądu podać, że używaja mojego nicka.

Powrót