Ktos uzywa mojego numeru, pozyczki internetowe. Czy coś mi grozi z tego powodu

• Autor wątku Autor wątku viciak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

viciak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam

Jakieś dwa miesiące temu dodałem kilka ogłoszeń na OLX. Podałem swój numer komórki jako telefon kontaktowy. Jakiś czas po tym dostałem smsa od firmy udzielającej pożyczek internetowych, następnie odebrałem telefon od pracownika tej firmy i miałem potwierdzić dane osobowe oczywiście nie moje tylko kogoś innego. Wyjaśniłem te sprawę i usunął to zgłoszenie.

Wczoraj znów dodałem ogłoszenie i dziś dzwoni do mnie pracownik z innej firmy o takiej samej działalności jak poprzednia i znów każe mi potwierdzać nie swoje dane osobowe i chyba nawet takie same jak wtedy o ile mnie pamięć nie zawodzi.

W związku z tym mam pare pytań. Czy w jakikolwiek sposób ktoś może mi zaszkodzić podając mój numer telefonu do takich firm?

W jaki sposób to działa, jak się bierze taka pożyczkę , jaki ktoś może mieć interes w tym że podaje mój numer telefonu?

Proszę o pomoc w rozwianiu moich wątpliwości.

pozdrawiam

Nic ci nie może zaszkodzić. Może ktoś ci kawał robi?

Dziękuje za odpowiedź. Podejrzewam że ktoś robi to złośliwie, ale chciałem mieć pewność że nic oprócz tego ze mnie zdenerwuje nie zdziała. W każdym razie dziękuje raz jeszcze za odpowiedź.

pozdrawiam

Powrót