KUPIŁEM AUTO Z BELGII !!!!!

• Autor wątku Autor wątku lukasz_ziel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasz_ziel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Kupiłem auto z belgii. Przetłumaczyłem dowód rejestracyjny i tam jest zawarta taka formułaka:

"posiadacz tego dowodu rejestracyjnego nie jest okreslany jako własciciel pojazdu"

Cóż to oznacza bo boje się że kupiłem jakieś "trafione" auto? Proszę o podpowiedzi lub linki do jakiś stron z poradami w takich przypadkach...

Z góry dzięki...

witam, mam podobny problem, kupilem o niemieckiego komisu na fakture vat netto - mam nip europjski autko - toyote avensis z 2006 roku
dostalem od niemca fakture spredazy i belgijski brief - rozowy , przetlumaczylem go u tlumacza przysieglego i jest tam napisane m.inn.:

ze jest to odpis z dnia 06/03/2006 r.
pieczatka - nie zarejestrowano w Belgii, vat nie zostal oplacony
i ze pojazd przeznaczony na wynajem, odpis sporzadzono na potrzeby najemcy pojazdu. odpis nie jest wazny przy sprzedazy pojazdu

zaplacilem akcyze, vat w Polsce, i okazuje sie ze wydzial komunikacji nie chce mi zarejestrowac auta
czy ktos moze mi pomoc, o co chodzi ? blagam Sad

Witam

Ja zerejestrowałem auto bez problemu, co prawda mam jeszcze "miękki dowód" ale już użytkuje auto na naszych drogach. Zobaczymy co będzie jak pójde odebrać stały dowód rejestracyjny termin mam na 30.05.2008r.

Pozdrawiam
Łukasz

Więc u mnie sytuacja z tym wpisem zakończyła się pozytywnie. Mam już twardy dowód rejestracyjny i normalnie użytkuje auto. Natomiast w urzędzie nic nie mówiłem poprostu poszedłem z dokumentami rejestrowac auto i nikt nic nie powiedział.... Myśle że to jest jakiś wpis który ma znaczenie tylko w belgii, może jak jest dwóch właścicieli czy coś takiego. W każdym bądź razie polski urząd nie przywiązuje do tego uwagi...

Pozdrawim
Łukasz

Tylko jeszcze pozostaje kwestia czy jak kiedyś pojedziesz takim autem do Niemiec, Belgi i jak będziesz miał kontrolę na drodze sprawdzą numer nadwozia auto to czy wtedy nie będzie problemów??

Powrót