Kupiłem chodzik na allegro

• Autor wątku Autor wątku szkodnikuss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szkodnikuss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam serdecznie, mam mały problem otóż 1,5 miesiąca temu kupiłem chodzik na allegro dla mojego 10 miesięcznego synka. Towar przyszedł, wszystko gra, syn zadowolony. Po wyżej wspomnianym czasie chodzik pękł i złożył się z moim dzieckiem w środku na szczęście nic się nie stało. Napisałem do nich maila i po wysłaniu zdjęć stwierdzili, że to wina mechaniczna spowodowana złym użytkowaniem chodzika, tylko że mój syn po prostu był do niego wkładany i jeździł. Co mogę zrobić w takiej sprawie? jest jakaś nadzieja na odzyskanie od nich pieniędzy czy czegoś w tym stylu? Dodam, że nawet nie dostałem od nich paragonu. To po co w ogóle gwarancja skoro nie da się z niej korzystać?

Dlaczego nie da się skorzystać? Przecież skorzystałeś, a to że nie uznano roszczeń, to już osobny temat.
Złóż reklamację z tytułu rękojmi.
Ewentualnie może być potrzebna opinia rzeczoznawcy.

Wittka, mogłabyś troszkę rozszerzyć temat? Bardzo proszę.

Tak już abstrahując od sytuacji, to tylko potwierdza że chodziki to zło.

Ostatnia edycja:
Witam, napisałem wiadomość do firmy o gwarancji z tytułu rękojmi dostałem odpowiedź o następującej treści.

"Dzień dobry,

przypominamy, że uszkodzenia mechaniczne nie podlegają reklamacji i prawdopodobnie nie zostanie ona rozpatrzona pozytywnie. "

Co o tym można myśleć?

Ostatnia edycja:
Nie ma gwarancji z tytułu rękojmi.

Jest jedno albo drugie.

Kompedium wiedzy nt rekojmi znajdziesz na stronie UOKIK.

Powrót