kupiłem produkt na allegro , reklamowany jako oryginalny a dostałem podróbkę.

• Autor wątku Autor wątku marek.l5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marek.l5

Stały bywalec
Odpowiedzi
472
Witam.

Prosze o odpowiedz , osób , które są pewne tego co piszą. "gdybanie" , i domyslanie się jakoś mnie nie interesuje.
Zakupiłem obudowę do kluczyka samochodowego. W aukcji napisane że jest oryginalny , OEM. Były tańsze na aukcji , nawet kilkanaście razy , ale wybrałem ten najdroższy w nadzieii że będzie oryginalny. Zresztą przecież w aukcji było tak napisane.
Mam już jeden oryginalny kluczyk do samochodu który dostałem do samochodu , więc mam porównanie. Dostałem tani , "chiński" odlew , który można dziecku dać żeby sobie do plecaka przypiął , dla ozdoby. Kluczyk przyszedł , ale znaczek firmowy był zaklejony czarną taśmą. Pod spodem oczywiście był , ale też był to tani odlew.

Bardzo proszę , nie piszcie po czym to stwierdziłem itp. Jeżeli ma się jakiś oryginalny produkt , i doczynienia z nim kilkanaście lat , to chyba , za pomocą organolaptycznie można stwierdzić takie rzeczy.
Wybaczcie , ale jestem przekonany co do swoje racji w 100 procenatach.

Czy udać się z tym produktem na policję ? aby zgłosić podrabianie znaku firmowego ? A może do firmy producenta . który nieuczciwy sprzedawca podrabia ? Co radzicie ??

Poświęciłem kilkanaście złotych. Trudno. Gdybym chciał kupić podróbkę , to kupiłbym 10 razy taniej to samo ( ale w aukcjach o tym pisali , że to nie jest orygianlne ) , ale postanowiłem kupić droższe ( tymbardziej że sprzedawca zapewaniał , że to oryginał ).

Oto link do aukcji : KLUCZYK OBUDOWA TOYOTA AVENSIS RAV4 GUMKA 3P ! GW (6089232715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
opis , producent części OEM Toyota

takie coś dostałem

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
nie zrywłem taśmy , niewiem co jest pod spodem .... ale po co było wogóle zaklejac taśmą obudowę która przyszła w torebce strunowej zapakowana w bąbelkową kopertę ????

Loco ..... Szczerze ???? Tak !!!! Nienawidzę , takiego podejścia ludzi do pewnych spraw. Jeżeli masz podróbkę , to sprzedaj jako podróbkę , jak ktoś chce ją kupic , to jego sprawa , nieważne , co jest tego powodem , może to że nie lubi przeplacać , może go nie stać ... nieważne .....

Ja zakupiłem to pomimo, że taką podróbkę jaką otrzymałem ( teraz to mogę stwierdzić ) mogłem kupić kilkanaście razy taniej.
Ale chciałem kupić oryginalną część . ?A w tej aukcji sprzedający zapewaniał , że tak jest ...

Dziękuje. Tak właśnie zrobię .

Powrót