Kupiłem samochód i teraz chce go zwrócić.

• Autor wątku Autor wątku FriŁej
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

FriŁej

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam,
Tydzień temu kupiłem samochód, dość stary, ale sprzedawca zapewniał że jeszcze pojeździ i powiedział tylko o drobnych usterkach.
Auto po kupnie dałem od razu do sprawdzenia, mechanik powiedział że auto nadaje się jedynie na złom, nie opłaca sie go wogóle naprawiać.

1. Chciałbym zwrócić samochód sprzedającemu, ale ten nie odbiera ode mnie wogóle telefonu, nie moge sie z nim wogóle skontaktować, co powinienem zrobić?

2. Czy przysługuje mi jakiś okres w którym moge zwrócić auto?

Jak stary? Co trzeba naprawiać?

jaka marka? rocznik? cena?
samochód się sprawdza PRZED zakupem!

ale później zostaje się ze złomem, bo wiadomo jak działa prawo w Polsce.

Ale to jest forum prawne a nie opinii...

a więc

1. wysłać list zpo
2. nie

Dzięki za zainteresowanie tematem.
Marka raczej nie ważna jest tutaj, rocznik to 1994, jeśli chodzi o cene to nie dużo bo 2000 zł, ale i za tą cene można kupić coś na chodzie.
Auta nie miałem możliwości sprawdzić przed zakupem bo niedziela była.
Nie oczekiwałem cudów od samochodu, ale auto nie jest w stanie przejechać 20 km żeby nie zgasło.

Czyli wysłać list zpo, a jak gość odbierze i też nie będzie odezwu to co ?
Widać że konkretnie mnie olewa, wcisnął mi padło i teraz umywa ręcę.

kupiles od firmy czy od osoby prywatnej? za 2tys zl to sa tylko auta na krawedzi smierci technicznej....

2 tys to kosztują nowe koła do samochodu, a on całe auto kupił i jeszcze wybrzydza.:o Polakom nie dogodzisz.

FriŁej napisał:
Nie oczekiwałem cudów od samochodu, ale auto nie jest w stanie przejechać 20 km żeby nie zgasło.
A zapewniał, że jest w stanie? Czy w umowie wymienione są usterki?

W umowie nie ma wymienionych usterek. Gość odebral telefon i powiedzial ze nie weźmie auta z powrotem i nie odda pieniędzy. Na policje z tym iść i zglosić oszustwo czy co moge zrobić?

FriŁej napisał:
W umowie nie ma wymienionych usterek. Gość odebral telefon i powiedzial ze nie weźmie auta z powrotem i nie odda pieniędzy. Na policje z tym iść i zglosić oszustwo czy co moge zrobić?

Policja w reklamacji nie pomaga, w tej sytuacji to tylko pozew cywilny i to bez żadnej gwarancji oprócz jednej że może Cie to kosztować o wiele więcej niże ten samochód jest wart

Ok dzieki za podpowiedzi.

Powrót