Kupiłem towar niezgodny z opisem Allegro

• Autor wątku Autor wątku steauab
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

steauab

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,

Kupiłem ostatnio przedmiot na allegro i jest on niezgodny z opisem (sprzedawca posiada już negatywne komentarze za to). Kontaktowałem się w tej sprawie ze sprzedawcą ale nic z tego, nie chce przyjąć towaru spowrotem. Nie wiem nawet czy ten sprzedawca jest osoba prywatna czy przedsiębiorcą, na allegro handluje telefonami (ma zawsze po ok 10 aukcji), lecz nie widzę go we wpisie CEIDG.
Macie jakieś pomysły co można z tym zrobić? Chciałbym odzyskać kasę i jak by się dało, to ukrócić handlowanie pseudo sprzedawcy.

Pozdrawiam

NAJTANSZY GALAXY S2 KOMPLET OKAZJA (5085090683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Telefon to Galaxy S2 nie s3 jak jest w opisie.

1. Telefon nie posiada LTE,
2. W telefonie brakuje śrubek,
3. Telefon posiada głęboką rysę wzdłuż prawie całego wyświetlacza
4. Ładowarka to adapter sieciowy za 5 zł
5. Wczoraj pojawiła się na wyświetlaczu czarna plamka, którą spowodowała wkręcona za długa śrubka. Krótko mówiąc jakiś partacz grzebał przy tym telefonie.

telefon otrzymałem 19 lutego, czasu na działenie jest raczej nie wiele.

Ostatnia edycja:
Masz protokół odbioru ze stwierdzonym stanem towaru?
Złóż reklamację z tytułu rękojmi.

Niestety protokołu nie mam. Czyli pozamiatane?

Dzięki za pomoc. A to uszkodzenie wyświetlacza? Przecież ja nawet nie używam tego telefonu, służy mi chwilowo jako router. Podejrzewam, że się trochę nagrzał a, że to plastik to się uszkodziło. Bezpośrednią przyczyna tego uszkodzenia jest wkręcona za długa śrubka.
A tak w ogóle jego działalność jest legalna? On sprzedaje te telefony jako osoba prywatna.

No to zostaje tylko brak LTE. Co mam teraz zrobić? bo ten gościu nie jest chętny do jakiejkolwiek współpracy.
Zastanawia mnie również wada nr 5, czy sprzedawca też jest za to odpowiedzialny? Czyli uszkodzenie wyświetlacza powstałe w wyniku, że ktoś wkręcił za długą śrubkę. Powstało ono 3 dni po otrzymaniu telefonu w wyniku, tego że plastik się nagrzał podczas użytkowania, i to pewnie pogorszyło właściwości wytrzymałościowe i śrubka odcisnęła się na wyświetlaczu.

Tytuł aukcji wskazuje na S2 opis na S3.
Dlaczego nie zadał Pan pytania sprzedawcy przed zakupem?

Skąd Pan wie, że wada 5 jest spowodowana przez za długą śrubkę?
Rozkręcając samodzielnie telefon mógł Pan sam spowodować pojawienie się wady.

Zapamiętajcie.
Okazje nie istnieją. Nikt nie sprzedaje ze stratą! Są tylko łatwowierni kupujący.

Wiedziałem, że to S2 a nie S3 i o to nie mam pretensji.
To za co czuje się pokrzywdzony to punkty od 1 do 5. Telefonu nie rozkręcałem wykręciłem śrubkę, bo plama robiła się coraz większa. Wykręcona śrubka jest sporo dłuższa niż powinna być w tym miejscu (mam zepsuty taki model telefonu)
Nie chodzi mi o okazję, czy nawet stracone pieniądze, bo to są grosze. Teraz chodzi mi oto, że taka gnida może bezkarnie i bez konsekwencji oszukiwać ludzi.

Powrót