Kupiona waluta a reklamacja

• Autor wątku Autor wątku Falcon97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Falcon97

Witam przedstawię w osobach trzecich.

Pewien sprzedający wystawił walutę w grze Tibia treść aukcji:
TIBIA REAL 2500 COINS - Natychmiastowa wysyłka! (5954681679) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

"Witam wszystkich allegrowiczów.
Przedmiotem sprzedaży jest 2500 coinsów w grze Tibia.com na dowolnym serwerze.

Coinsy można wykorzystać w celu zrobienia sobie wymarzonego outfitu,mounta czy ułatwić sobie grę.
Coinsy wysyłam transferem na dowolny serwer w grze www.tibia.com

Kupujący ma obowiązek wpisać swój nick w wiadomości dla sprzedającego.
Coinsy wysyłam od razy po zaksięgowaniu wpłaty przez bank/PayU.

życzę udanych zakupów. "

Kupujący myślał że to tibia coinsy i połakomił się na tanią cenę a tak naprawdę to były gold coinsy, dodam że tibia coinsy dodaje się w dziale tibia pacc a te coinsy były w waluta/złoto tibia.

Kupujący złożył reklamacje na allegro ze dostal nie to co chocial a w aukcji jest wyraznie napisane ze to coinsy, nie tibia coinsy, nigdzie nie ma mowy o tibia coinsach, ten złożył reklamacje na allegro, reklamujacy musi odzyskac pieniadze, jak to wyglada?

Dodam ze kupujacy wygraza ze przyjedzie pod adres podany na allegro sprzedającego i chce spotkac sie ze sprzedającym czy może on wykorzystywać w ten sposób dane? nie powinien tego najpierw zgłośić do allegro? towar trzeba zwrócić ?jak to wygląda

Moim zdaniem reklamacja jest niezasadna.
Falcon97 napisał:
kupujacy wygraza ze przyjedzie pod adres podany na allegro sprzedającego i chce spotkac sie ze sprzedającym czy może on wykorzystywać w ten sposób dane?
Tak.

Z tym adresem to akurat nie ma problemu, kto ma rozstrzygnąć o z tą reklamacją sprawę? allegro? my? policja?

Według sprzedawcy reklamacja jest nie uzasadniona tak jak według Ciebie loco1.
Co z tym zrobić, jak wam się to widzi?

Skoro odpowiedziałeś kupującemu, że reklamacja jest niezasadna, to teraz czekasz spokojnie na dalszy jego ruch.

Tak tylko że ten straszy mnie policją, zależy mi bardziej na tym zeby tego uniknac

Skoro zależy Ci aby unikać policji to ściągnij tą aukcję i nie szukaj naiwnych. Taki numer jaki robisz sprzedając złoto zamiast coinsow już znamy tutaj.

Powrót